Rabarberchutney bästa grilltillbehöret ever!

Rabarberchutney bästa grilltillbehöret ever!
Innan era rabarber e helt slut för säsongen måste ni prova detta gudomliga tillbehör, ät chutneyn som den är till grillat, eller mildra av den med creme fraiche. Prova oxå att blanda i lite chutney i er favorit pasta sallad det blir så gott. Den håller länge i kylen eftersom att den innehåller mkt socker fast tro mig den kommer inte att stå länge i kylen… Den har en benägenhet att hamna  i lite alla möjliga rätter här hemma och säkert hemma hos er oxå 🙂
 
Rabarberchutney
500 g rabarber
1 msk färsk ingefära
5 dl socker
2 st rödlökar
1 1/2 msk ättikssprit 24%
3/4 dl vatten
1 msk curry
2 tsk salt
1 spansk pepparfrukt (smaka hur stark den är, kan även uteslutas)
10 torkade aprikoser
 
Gör så här:
Skär rabarbern i ganska små bitar och hacka rödlöken fint. Riv ingefäran. Koka rabarber, lök, ättikssprit och vatten i ca 10 min. Skär aprikoserna i mindre bitar. Lägg i övriga ingredienser och låt allt koka i 40 min. Rör lite under tiden som det kokar. Den kommer att tjockna när den får svalna eller kallna helt i ky

Comments are closed.