Äpple och hallonpaj!

Äpple och hallonpaj!
Äpple och hallonpaj!
Idag bidde det en äpple- och hallonpaj till fikat. Nu är det dags att kasta sig över de svenska äpplena och bara baka loss en massa godigheter. Idag experimenterade jag med hallon och äpple och det blev en superkombo. Den e väldigt lätt och snabb att göra. Jag har legat hemma och varit megaförkyld i några dagar och baksuget fick lite utlopp idag men med lite lagom lång tid i köket. Här kommer receptet.
 
 
 
 
 
 
 
Äpple och hallonpaj!
 
Ett gäng äpple ca 6-7 st beroende på hur stora dem är
2 dl hallon (Jag tog hallonsylt för det kokade jag igår)
 
Skala och dela äpplena i mindre bitar, i en ugnsfast form. Lägg över hallonen eller sylten.
 
Smeten
75 g smör
1,5 dl mjöl
1 dl mandelmjöl (finns på Maxi)
1 dl råsocker
3/4 tsk bakpulver
 
Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och lägg i resten av ingredienserna. Rör om. Klicka ut över frukten/bären. Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter i 200 grader. Njut med vaniljvisp, lättvispad grädde eller en god vaniljglass.
 
 
IMG_6393[1]