Bästa Crème brûlée!

Bästa Crème brûlée!
Bästa Crème brûlée!

Creme brulee är bland det godaste jag vet i efterrätts väg. Härligt krämig, knäcket när man går igenom med skeden i det brända sockret på toppen mmmm, det finns inte mkt som slår det, att servera den med bär lyfter den ytterligare. Vi har provat en del recept och det recept som ni ser nedan är det allra bästa. Måste vara pga av att det bara är grädde i istället för grädde och mjölk, and we Löööve grädde i denna famljen 🙂 Lätt som en plätt är det att göra också. Den ska med fördel stå i kyl över natten för då blir den allra bäst. Så se nu till att masa er ut i köket och gör denna härlighet.

 

Bästa Crème brûlée!

Antal portioner 4 (Portionsvikt: 203 gram)

Ingredienser

Grädde 6,0 dl
Vaniljstång 1,0 styck
Ägg (gula) 6,0 styck
Strösocker 1,0 dl

Tillbehör:

Farinsocker
Brännare
Portionsformar

Tillagning (10 min + 10 tim 30 min )

Sätt ugnen på 150°C.
Dela vaniljstången på längden, skrapa ner fröna i en kastrull och lägg i stången.
Tillsätt grädde och hälften av sockret. Koka upp under omrörning och tag sedan av kastrullen från värmen. 
Vispa under tiden äggulorna och resten av sockret tills det blir vitt och luftigt. Tag ur vaniljstången. Vispa kraftigt ner den varma gräddblandningen i äggsmeten.
Fördela smeten i portionsformar. Ställ dessa i långpanna. Fyll på med hett vatten i pannan till halva formarnas höjd. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter, tills krämen stelnat. Lite löst i mitten gör inget. Kyl brûléen i kylskåp, gärna över natt.
 
Strö farinsocker på ytan. Bränn sockerytan med gasolbrännare eller grilla i ugn på högsta värmen (250°C). Ät den som den är eller med favorit bäret  till 🙂
källa