Bästa smuldegen ever!!

Bästa smuldegen ever!!
Denna smuldeg kan man använda till både bär och frukt. Den är himmelskt god, egentligen ska man ha vallmofrön i enligt orginalrecept men jag hade inga hemma när jag gjorde den första gången så jag tog sesamfrön istället och mmmmm gott blev det. Detta recept använder jag 95 % av gångerna jag gör smulpaj. Lova att ni provar den i sommar i alla fall en gång. Orginalrecept från Leila..
 
Ingredienser:
1.5 dl råsocker
1.5 dl kokosflingor
1.5 dl havregryn
0.5 dl blå vallmofrön el sesamfrön
2.5 dl vetemjöl
250 g kallt smör
ev ett par msk potatismjöl om du har frysta eller vätskiga bär…
 
Såå god gräddyoghurt att ha till
3 dl grädde
3 dl grekisk el turkisk yoghurt
florsocker efter smak och tycke
 
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda råsocker, kokosflingor, havregryn, vallmo el sesamfrön och vetemjöl. Nyp ihop med smöret. Smula över rabarber, blandade bär, äpple eller annat gott.. Baka mitt i ugnen i ca 25 minuter ska få lite färg…