Marmorerade brownies med hallon!

Marmorerade brownies med hallon!
Dessa godingar blev inte så pjåkiga dem blev rent ut av SK..GODA med en liten eller stor om man vill d klick grädde på. Kylskåpskall eller rumstempererad det gick bra vilket som. Kollegorna på arbetet uppskattade dem osså… Så masa er in i köket och baka och NJUT för det gjorde jag, av varje bit… för det blev ett par eller fler 🙂
Ingredienser
300 g mörk choklad (minst 50% kakaohalt)
200 g smör eller margarin
2 dl strösocker
4 ägg
3 1/2 dl vetemjöl

Cream cheese-smet
200 g Philadelphia ost
1/2 dl socker
1 ägg
1 msk vetemjöl
ca 2 dl hallon

ca 15 rutor
Sätt ugen på 175 grader. Smörj och mjöla en utnsform, ca 20×30 cm. Börja med chokladsmeten. Smäl choklad och smör i en skål över vattenbad.

Vispa socker och ägg ljust och poröst. Rör i den smälta chokladen och smöret och tillsätt sedan mjöl och vaniljsocker. Blanda till en slät smet.

Vispa i en separat skål ihop alla ingredienserna itll cream cheese-smeten. Häll först chokladsmeten i formen, sedan cream cheese-smeten. Dra med en kniv några tag i smeten så att de blandas lätt. Avsluta med att försiktigt trycka ner hallonen över hela ytan.

Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på ett galler och ställ in i kylskåp minst 1 timme. Skär sedan i rutor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.