Monstermuffins

Monstermuffins
Såg en bild av monster muffinsar i en ny bakbok som vi fått in på jobbet och kände att jag måste hem och baka genast. Fick ju snällt vänta tills jag jobbat klart dock 😉 Jag gjorde en variant som jag och familjen gillade. Barnen fick vara med och pynta bl a rulla ögonen och måla dem. Väldigt lätta att göra även lätta att äta 🙂
 
Ca 12 normalstora muffins
175 g smör rumstempererat
2,75 dl socker
4 ägg
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3,5 dl vetemjöl
en stor burk ananas 1/2 av safter och all ananas (avrunnen)
 
Sätt ugnen på 175 grader. Sätt ut pappersformar i en muffinsplåt.
Vispa smör och socker riktigt pösigt och vitt. Skilj äggen vitor för sig och gulor för sig. Vispa i gulorna en i taget och fortsätt att vispa i ett par minuter så det blir luftigt och härligt. Blanda de torra ingredienserna och sikta i smeten, rör försiktigt. I med ananas och vänd i hårt vispade äggvitor. Klicka ut i formarna och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna helt. Har du bråttom så ställ den en stund i frysen.
 
Frosting och pynt
Sockerpasta till ögon (finns på ICA)
ätbar penna till pupiller el en ruta smält choklad
Maryland kakor halverade
Kokos
pasta- el karamellfärg
 
100 g smör
ca 320 g florsocker
juice från ananasen ca 6 msk
 
Färga kokosen i valfri färg med fördel i en liten plastpåse. Lägg på en tallrik. Gör frostingen, vispa ihop smör, flocksocker och juicen så den blir luftig och smidig. Smeta på frosting på en muffins, doppa i kokosen så det täcker frostingen helt. Rulla ögon i valfri storlek måla en pupill med ätbar penna eller smält en ruta choklad och doppa en tandpetare och måla. Halvera kakorna och sätt dem i ”munnen” på  monstret. Ställ kallt en stund eller ät dem bums 🙂
 
 
 
 
 
 
 
 
Kids in action. Dem va verkligen superduktiga mina små hjärtan.