Morotssoppa

Morotssoppa
Som sagt tidigare e det skönt när maten går fort att göra ibland eller ganska ofta…. Här en soppa som e riktigt god och innehåller inte mängder av ingredienser så billig e den oxå. Servera den gärna med ett gott knäcke eller varför inte mina goa olivbullar. Här kommer receptet
 
4 port
10 stora morötter
1/3 purjolök
1 kub fond du chef kyckling (använd inte buljongtärningar med smakförstärkare använder man mkt smakförstärkare i mat så finns det många tråkiga biverkningar, googla på smakförtärkare biverkningar så ser ni varför)
Vatten
Grädde och eller mjölk
(Om du vill kan du smaksätta soppan med lite apelsinsaft/skal, ingefära, lite chili), persilja, eller timjan)
Ev en klick grekisk eller turkisk yoghurt
 
Gör så här
Skala och skär morötterna i mindre bitar. Skölj purjon skär den sedan i mindre bitar. I med fonden, häll på vatten så det precis täcker grönsakerna. Koka tills morötterna mjuknat. Häll av vattnet i ett glas eller en kastrull, du behöver det när du mixar soppan till önskad konsistens. Börja mixa med lite av vätskan, jag använde all vätska som var kvar i grytan när morötterna kokat färdigt. Mixa soppa helt slät. Häll i grädde och eller mjölk smaka dig fram. Jag hade 1,5 dl grädde och 3 dl mjölk smaka dig fram, ta lite i taget. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Servera med en knäckemacka eller smörgås.