Om min lilla tjej får bestämma lunch så säger hon alltid pasta pesto eller sushi.. Nu e det så här att det ena e liiite lättare att tillaga så det brukar bli pesto, o gott e d. Det är lika gott som det är snabbt att göra. Med väldigt få ingredienser så är det inte särskilt dyrt heller. Denna rätten är super om man inte har så mkt tid på kvällen när man vill laga något men inte har så mkt tid eller en snabb lunch på helgen när man vill krama ur så mkt tid som möjligt med familjen.. Och som vanligt så få ni tumma lite på mängden av ingredienserna vill man ha mer av det ena eller det andra så tar man det, smaka er fram…
Ingredienser
Pasta gärna Bucatani
1 kruka basilika (spara lite till dekoration)
salt och nymalen svartpeppar
1 klyfta vitlök
3-4 msk solroskärnor (pinje e klart godare men solroskärnor klart billigare 🙂 )
ca 1 dl god olivolja
parmesan här öser jag på rejält ÄLSKAR parmesan men ca 0,5-1 dl smaka dig framGör så här:
Börja med att koka pastan av valfri sort jag gillar en som heter Bucatini en sorts spagetti med hål i. Sen tar det en sekund att göra peston nästan i alla fall. Mixa basilikan med vitlöken. Smacka i resten och mixa till en slät smet. Smaka dig fram om du vill ha i mer av något.. Häll av pastan servera direkt med peston och en basilika på toppen ringla över lite olivolja, riv på lite extra parmesan och Njut.
sep5