0,5 dl opoppade popcorn
ca 1,5 l GOD vaniljglass
0,5 dl kolasås
0,5 dl sirap
75 g smör
100 kex av bragotyp
100 g digistivekex. Gör så här: 1. Häll matolja i gryta, poppa popcornen.
När de e färdigpoppade häll hälften i en skål och låt resten av halvan
ligga kvar i grytan.
2. Ta fram glassen. Blanda kolasåsen och sirapen.
3. häll sirapsblandningen i en av popcornsskålarna, blanda. Ta fram en
skål som har den formen du vill att tårtan ska ha, jag har bl a använt
en med löstagbarkant. Klipp till en bit av smörpapper så den passar
bottnen på formen. Lägg i pappret, häll över popcornsmassan och bred ut
den över bottnen.
4. sleva upp glass och tryck ut den ovanpå popcornsmassan.fortsätt tills det e 2 cm kvar till kanten. Ställ
in formen i frysen och ev överbliven glass i frysen.
5. smält smöret på
medelvärme. Kör kexen i en matberedare till smulor eller lägg dem i
dubbla påsat och banka.
6. blanda smöret och smulorna till en jämn massa. Ta ut formen ur frysen och tryck ut kexmassan jämt över glassen.
Ställ in i frysen igen och låt stå där i minst ett par timmar innan du
dekorerar och serverar.
7. En liten stund före serveringen tar du ut formen, lägger fatet som tårtan ska ligga på ovanpå formen och vänder.
Lägg en fuktig kökshandduk (kall annars smälter glassen) runt formen.
När glassen släpper dekorerar du med mer popcorn och lite extra kolasås
om man vill. Du behöver ingen handduk om du tar en form med löstagbar
kant. Bon appetit.