Ringlande ormtårta

Ringlande ormtårta
Denna giftiga ormtårta hade jag till min son när han fyllde 2 år, han blev överlycklig, och det e det som e så roligt att göra tårtor till barnens kalas att få se deras min när tårtan kommer fram… Den e faktiskt inte så svår att göra.. Mkt text blir det, men vill vara tydlig. Jag e inte så bra på att skriva ner hur mkt av grädde osv som ska vara till tårtorna, men ska försöka få i hop det ändå.. Jag köper alltid lite mer grädde än vad jag tror det går åt så om man vill ha mer i eller på så har man hemma. För en torr tårta e inge gott.. Tårtan ska läggas ihop dagen innan och dekoreras samma dag som den ska serveras. Har ingen aning om hur många personer den räcker till men äter man inte upp den på kalaset kan man ju alltid fortsätta kalaset dagen efter eller göra grannarna/kollegorna glada det brukar jag göra… Vi var i alla fall 15 vuxna och 5 barn på detta kalaset, och det blev över.
 
Jag tycker att det är lättast att fylla tårtan innan med vad man vill ha i innan man börjar med att skära ut bitarna. Bild 1 den färdigbakade bottnen, ta fram ett glas normalstort tryck glaset i mitten så du får ut en liten puck. Spara på den, ska användas för att göra huvudet på ormen. Bild 2 delar du på tårtan rakt igenom. Bild 3 är hur du formar ormen.
 
Jag använder mig att en tårtbotten som e hämtad av Millas kalas tårtor den blir lite högre än andra jag provat. Till ormtårtan på bilden behövs det 2 tårtor, man kan göra på en om man vill.
 
Tårtbotten:
3 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokande vatten
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker fluffigt.
2. Sätt på vattenkokaren. Smöra och bröa formen ( du kan bröa med ströbröd, vetemjöl, kokos, nötter i princip vad du vill).
3. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Kontrollera att ugnen blivit helt varm innan du rör ner dem i smeten. Man kan sikta ner de torra ingredienserna i smeten för att slippa klumpar det brukar jag alltid göra.
4. Rör om i smeten medan du tillsätter det kokande vattnet. Viktigt att få in smeten direkt efter eftersom att det kokande vattnet kör i gång bakpulvret.
5. Häll smeten i formen, sätt genast in i ugnen och grädda på nedersta falsen i ca 35 minuter. Låt svalna!
 
Att ha i tårtan:
Det e aldrig fel att ha chokladpudding på ett lager och på det andra mosad/skivad banan tillsammans med vispad grädde. Fantastisk kombo… Annars tar du bara det som gillas på kalas.
 
Till 2 tårtor behövs:
6-8 bananer
5-6 dl vispad grädde
ev vaniljsocker
chokladpudding
 
Dela tårtan i 3 delar på det ena botten brer du chokladpudding och på den andra botten tar du 3-4 bananer blandat med 2,5 dl vispad grädde söta gärna om du tycker att det behövs. Plasta och låt stå i kylen över natten för att gosa till sig.
 
Tag fram tårtan och gör enl bild 2, på det gula ritade pappret och dekorera.
 
Dekorera tårtan:
ca 5-6 dl vispad grädde
ev karamell färg eller pastafärg jag hade grön
infärgad kokos i mitten på ormen, på med plasthandskar eller plastpåsar och gnid in kokos med grön färg.. Detta kan du göra ett tag innan kalaset jag gjorde det nog 1 vecka innan förvara kokosen i en tätslutande burk i skafferiet.
zick zacka med smält choklad över ormen.
Ögonen är halverade marschmallows med smält choklad (dessa går oxå att förbereda i god tid innan)
Tungan är en syrlig rem som du klipper ett V längst fram och sticker in under huvudet..
Huvudet är den lilla pucken som du tryckte ut med glaset.
 
 

Jag e inte världsbäst på att rita men hoppas ni förstår…