300 g mörk choklad jag tog fazer block mörk blev riktigt gott
6 ägg
3 dl socker
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 krm salt
Några droppar mintolja (om man vill) Fyllning:
Ett litet paket after eight
1 stor burk men inlagda päron Frosting:
3 dl vispgrädde
1 dl kakao
1 dl socker Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form en springform med löstagbar kant. eller lägg i ett bakplåtspapper.
Kaka: Smält matfettet i en kastrull på låg värme. Bryt chokladen i mindre bitar, lägg ner den i matfettet och låt den smälta. Rör om och låt svalna.
Vispa upp äggen med sockret. Rör ner chokladsmeten. Blanda mjöl och slat och rör ner till en jämn smet. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter (håll koll för jag hade min inne i 15 minuter och blev lite väl kladddig, alla ugnar e olika ska vara lite kladdig men inte lös) Den sätter sig när den fått stå i kylen över natten eller några timmar mitt på dagen..
Lägg kakan på ett uppläggningsfat. Jag gjorde 2 bottnar till denna. När du fått ut förta botten ur ugnen så lägger du på alla mintplattorna så de täcker. När det är dags att lägga på päronen så ska kakan vara sval eller kall. Sedan lägger du på andra botten ovanpå. Täcker med frostingen. Frostingen: ställ in socker, kakao och grädde i en skål i kylen låt stå i 30 minuter. Vispa den sedan tills det bildar härliga toppar av choklad. Täck tårtan. Pynta med div härligt. Jag gjorde löv av sugar paste färgade in i 3 färger grön, gul och brun. Gjorde små löv av verktyg från Ina på dreamcakes.se. Sedan penslade jag dem med orange pulver färg då fick dem härlig höstfärg. Och så lite guldglitter på d… Njut