Chocolate mint whoopies

Chocolate mint whoopies
I dag hade jag och barnen väldigt mysigt sällskap av en fin vän och hennes goa ungar. Våra barn har växt upp tillsammans och det är så härligt att se att barnen bara kastar sig in i leken som om dem lekt hela dan.. Dem betyder väldigt mkt för mig och min familj.
 
När jag började fundera på vad jag skulle bjuda på för fika så blev det tekakor och Whoppies. Tekakorna har jag gjort några ggr innan och dem är så fantastiskt goda med bara gott smör och en marmelad.. Vi hade dessa även senare som kvällsmat med kokt ägg och matjes, det gjorde inte ont alls det heller 🙂 Whoppies däremot har jag aldrig gjort tidigare har tänkt länge att jag skulle göra. Det var inte särskilt svårt heller.. Goda var dem så det blir snart repris på dem. Jag hade min fina lilla tjej som hjälp i köket smaka på smet, lägga ihop kakorna och pynta dem det har min loppa gjort. Finns flera varianter på dem men här kommer en. Receptet är hämtat från Leilas Hello cupcake. Kan tillägga att jag gjorde hälften av receptet och jag fick 25 st… Det står att det ska bli 20 st i recepet.
 
20 whoopie pies
3 ekologiska ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 msk kallt kaffe
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
 
Mintchoklad frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1/2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
100 g philadelphia
1 msk varmt kaffe
pepparmynts olja efter smak
 
 
1.Sätt ugnen på 175 grader.

2.Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, rör ner gräddfil och kaffe och blanda det med äggsmeten.

3.Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

4.Hacka chokladen grovt och smält den i vattenbad (i en skål över kokande vatten). Blanda ner den smälta chokladen i smeten.

5.Spritsa eller klicka ut smeten på ett bakplåtspapper med hjälp av en matsked. Klickarna ska vara stora som femkronor.

6.Grädda dem i omgångar i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.

7.Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadelphiaost till frostingen krämigt. Rör sist ner kaffe och vispa fluffigt med elvisp.

8.Spritsa frosting på undersidan av en kaka och lägg ihop den men en annan kaka utan frosting. Spritsa en klick frosting på toppen och garnera med en sockerros och lite strössel.