2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 msk kallt kaffe
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt Mintchoklad frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1/2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
100 g philadelphia
1 msk varmt kaffe
pepparmynts olja efter smak 1.Sätt ugnen på 175 grader.
2.Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, rör ner gräddfil och kaffe och blanda det med äggsmeten.
3.Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
4.Hacka chokladen grovt och smält den i vattenbad (i en skål över kokande vatten). Blanda ner den smälta chokladen i smeten.
5.Spritsa eller klicka ut smeten på ett bakplåtspapper med hjälp av en matsked. Klickarna ska vara stora som femkronor.
6.Grädda dem i omgångar i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.
7.Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadelphiaost till frostingen krämigt. Rör sist ner kaffe och vispa fluffigt med elvisp.
8.Spritsa frosting på undersidan av en kaka och lägg ihop den men en annan kaka utan frosting. Spritsa en klick frosting på toppen och garnera med en sockerros och lite strössel.
