Kalas finns det något roligare….

Kalas finns det något roligare….
Hej hopp det var alldeles för längesen men nu e jag tillbaka. December är en galen månad en härlig men galen.. 3 födelsedagar i famljen, sedan har vi ju den härliga julen med allt den bär med sig, jobbet tar sin tid oxå leksaker säljer jag en del under December 🙂 Vi har haft barnkalas och släktkalas och det finns nog inget roligare än kalas speciellt barnkalas för då får man verkligen löpa hela linan ut.. Min lilla tjej fyllde 4 år, tänkte det klassiska korv med bröd, korv med bröd e gott missförstå mig inte men det känns som många inte riktigt tror att barn kan uppskatta livets goda och det är tragiskt.. Mina barn älskar korv med bröd men dem uppskattar livets riktigt goda mat oxå.. Det är jag så tacksam för. Så tänkte visa lite bilder från Hildas kalas på rätter som hon var med och valde… Så här ser ett kalas ut hemma hos oss…

Vitt bröd stekt i smör, hemrökt lax, gräddfil, rom och dill.

Här behövs knappast någon innehållsföreckning… men här kommer en i alla fall. Köttbulle, leendekossan ost, morot och gurkstav… Kan säga att det blev ombeställningar på denna lilla tapasrätten..

Korvkarameller. Smördeg och korv helt enkelt.. Smördegen kavlar du ut lite, delar den i 4 delar, delar en korv i 3 delar. penslar med ägg rulla ihop klart! 225 grader ugn tills gyllene. Tips köp korv utan skinn mina sprack lite… Doppa i ketchup såååå gott!

Nu kommer vi till tårtan, H valde en Barbietårta så jag fick verkligen tänka fast det blev ganska logiskt när bitarna föll på plats. En vanlig rund form och en sockerkaksform men hål i mitten. Hushållsrulle lindad i folie i mitten, där i sätter du en amputerad Barbie.. Jag fyllde med grädde, jordgubbar och vaniljkräm. Täckte med 2 rosa förp sockerpasta…

Min älskade lilla tjej kan inte vara utan Kitty så är det bara… Så när jag var i Laholm på Dreamcakes och skulle handla till tårtorna så fick jag syn på en utstansare Hello Kitty då förstås, så tänkte jag att den måste vi bara ha.. Lätta är dem att göra oxå. Har du utstickaren så ser du hur du ska göra. Utstickaren är i 2 delar, en som tar ut själva formen på huvudet och en som du gör avgjutningar så du ser var du ska måla ögon osv… Kakan är en mördeg som finns på dreamcakes hemsida under övriga recept. Det vita är socker pasta som du kavlar ut 2-3 mm tjockt och sedan trycker ut. Först gör du kakorna sedan när dem svalnat så limmar du på sockerpastan med sylt eller ätbart lim… Sedan är det bara att måla måla måla..

  Rosa popcorn måste man ha på ett prinsesskalas!