Ikväll hade jag inte så mkt tid till kvällsmaten. Hade med en soppa i veckoplaneringen och det var tomatsoppa. Det går så in i hoppsan fort att göra om man vill så kan man ha i lite eller mkt grädde för att höja smakerna ytterliggare. Jag brukar alltid ha grädde i men idag så la jag en klick turkisk yoghurt i, istället och det blev väldigt gott. Egentligen skulle jag ha bakat ett bröd till men som sagt inte så mkt tid. Så jag tog tunnbröd och skar dem i 1-2 cm tjocka skivor rev över parmesan och oregano. In i ugnen på grill i ett par minuter.. Gott att doppa i soppan. Hela familjen åt med god aptit mamman, pappan, 6 åringen och 4 åringen. När det blir 4 av 4 så kan det bara vara bra. Prova gärna.
Tomatsoppa
3 förpackningar krossade tomater i tetra
2 fond du chef kyckling (buljong)
1 gul lök hackad
2 vitlöksklyftor tunt skivad
Socker gärna råsocker
Olivolja
turkisk yoghurt
Basilika
ev grädde eller mjölkGör så här
fräs lök och vitlök mjuk i lite olivolja. Häll på tomaterna och buljongtärningarna. Häll på 2 dl vatten. Puttra i ca 5 minuter. Mixa sedan soppan slät. Häll i grädde om du vill ha det. Smaka av med salt, peppar och socker. Socker har man i för att balansera upp tomaternas syrlighet. Smaka dig fram så det blir lagom sött, salt och surt. Tycker du att soppan blir för tjock kan du alltid spä den med lite vatten, mjölk el grädde. Häll upp i tallrik toppa med yoghurten och basilika.
Parmesan och oregano sticks
2 tunnbröd
en bit parmesan efter smak
Torkad eller färsk oregano efter smakSätt ugnen på högsta temperatur och grill. Skär tunnbröden i 1-2 cm skivor. Lägg dem på ett bakplåtspapper i en plåt. Strö över parmesan, oregano och ev salt och peppar. In i ugnen i ca 2-4 minuter håll koll för det går fort! Sedan njuter du av denna härliga måltid 😉
mar21