maj9
Dessa små raringar kan du fylla med hallonsylt, rabarbersylt, jordgubbssylt, toblerone, dumle… Bara fantasin sätter gränser. Smakar helt ljuvligt. Receptet kommer från Pernilla Wahlgrens blogg. Väldigt lätta att göra. Jag och dotra min förberedde dessa innan Hugo kom från skolan. Det enda jag gjorde var och blanda ihop ingredienserna så gjorde Hilda resten. Rullade små bollar och fyllde med sylt. Vi fyllde med egengjord hallonsylt som är så lätt att göra. Ta valfria bär smält på låg värme i kastrull häll i 1-2 dl syltsocker (smaka dig fram) koka kraftigt i ca 2 min. Ta från plattan klart. Lätt och så mkt godare än köpt.. Här är i alla fall receptet på grottorna.
125 g smör
3/4 dl strösocker
2 I/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa smör och strösocker poröst
Blanda i mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
Rör ihop till en lagom smulig deg.
Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla ut den till en längd.
Dela längden i små bitar beroende på hur stora eller små du vill göra kakorna!
Rulla bitarna till små bollar och lägg dom i pappersformarna. Vi använde lite mindre formar.
Gör en liten grop i varje kaka och lägg en klick hallonsylt i gropen.
Grädda mitt i ugnen i 10 minuter!
Låt kakorna svalna innan du äter dom. (Dom ”stelnar till” mer när dom svalnat.)