125 g smör
2.5 dl mjölk 3 %
2 dl vatten
12 g färsk jäst
0.5 tsk salt
0.75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
6.75 dl vetemjöl Smält smör till gräddning
Gör så här
1. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon gula i vitorna).
2. Smält smöret.
3. Tillsätt mjölk och vatten och värm tills vätskan är ljummen, cirka 37 grader.
4. Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan.
5. Tillsätt äggulor, salt, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl, rör till en slät smet.
6. Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en ren och torr bunke.
7. Vänd försiktigt ner i smeten och låt vila i cirka 20 minuter.
8. Värm våffeljärnet.
9. Pensla det med smält smör och grädda våfflorna i 3–5 minuter.
Receptet är hämtat från recept.nu

Hallooooo! Vad för slags märke har du på ditt järn?? Är det kitchen aids eller finns det billigare alternativ?
Nope inget dyrt alls, tror jag inte ialla fall. Fick det i present, tror det köptes på Alvator fast det heter väl kökspunkten nu… Vad jag kan läsa så ska det heta Nova och jag tror att det kostade runt 500:-. Lycka till det e så in i hoppsan gott..