Belgiska våfflor

Belgiska våfflor
Förra sommaren var vi på Tosselilla och det var då som jag fick smak på dessa underbara ljuvliga våfflor. Jag beställde en våffla med choklad och grädde, herregud vad gott det var. Det var då som jag visste vad jag skulle önska mig i present. Fick mitt våffeljärn och jag e såld, tjocka underbara våfflor som man tyvärr inte orkar äta många av.. Variera dess underverk sylt, grädde, glass, choklad, banan, jordgubbar, stekta äpplen…. m.m. Som fika på lördagen så blev det min mammas goda björnbärs sylt och grädde eller som barnen och pappan ville ha nutella, banan och grädde. Mmmmm yummi. Har ni inget våffeljärn så bjud in er här vet ja 🙂
 
2 st ekologiska ägg
125 g smör
2.5 dl mjölk 3 %
2 dl vatten
12 g färsk jäst
0.5 tsk salt
0.75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
6.75 dl vetemjöl
Smält smör till gräddning
 
Gör så här
1. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon gula i vitorna).
2. Smält smöret.
3. Tillsätt mjölk och vatten och värm tills vätskan är ljummen, cirka 37 grader.
4. Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan.
5. Tillsätt äggulor, salt, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl, rör till en slät smet.
6. Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en ren och torr bunke.
7. Vänd försiktigt ner i smeten och låt vila i cirka 20 minuter.
8. Värm våffeljärnet.
9. Pensla det med smält smör och grädda våfflorna i 3–5 minuter.
 
 
 Receptet är hämtat från recept.nu