Korvstroganoff med ris

Korvstroganoff med ris
Idag blev det en klassiker till lunch, korvstroganoff. Med 2 sjuka barn som behöver hjälp med det ena och det andra fick det gärna gå lite undan med lunchen idag 🙂 Var och veckohandlade igår, är väldigt nöjd med min veckomatsedelsplanering utan den hade jag inte fungerat. Sätter mig och planerar på måndagen när Maxi bladet kommit ser vad som är på erbjudande och handlar därefter, handlar sedan på tisdagen. Fungerar super! Så denna veckan ser ut såhär:
 
* Korv stroganoff med ris
* Tomatsoppa med focaccia bröd
* Lasagne på quorn
* Lax med kokt potatis och kall dillsås
* Tacos  med kycklinglårfilé (fredag)
* Sopa de carne mexicana
* BBQ revben med coleslaw och klyftpotatis
* Rostade morötter med grape, ädelost och grillad kotlett
 
Kan väl va helt ok 🙂 Här kommer i alla fall receptet på korv stroganoffen som serverades idag 🙂
 
 
4 personer (vi brukar få ett par matlådor över)
500 g korv gärna en god lunchkorv (idag hade jag Asmundtorps lyxgrillare)
300 g färska champinjoner
1 stor gul lök
3 dl grädde
2 dl mjölk
ketchup efter smak
2 msk tomatpuré
Ev persilja
 
Tillbehör
3 dl Ris
Tomatbåtar

Koka riset enl förp. Skiva korven i slantar. Skiva champinjonerna, dela löken i tunna båtar. Stek svampen och löken i lite smör/rapsolja tills de mjuknat och ev fått lite färg. Tillsätt sedan korven, stek tills korven fått lite färg. Häll på grädde, mjölk, ketchup och tomatpuré. Smaka dig fram med ketchupen. Låt allt puttra samman tills riset e klart. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Servera med ris, tomatbåtar och ev lite persilja på toppen.