300 g mörk choklad (minst 50% kakaohalt)
200 g smör eller margarin
2 dl strösocker
4 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
Cream cheese-smet
200 g Philadelphia ost
1/2 dl socker
1 ägg
1 msk vetemjöl
ca 2 dl hallon
ca 15 rutor
Sätt ugen på 175 grader. Smörj och mjöla en utnsform, ca 20×30 cm. Börja med chokladsmeten. Smäl choklad och smör i en skål över vattenbad.
Vispa i en separat skål ihop alla ingredienserna itll cream cheese-smeten. Häll först chokladsmeten i formen, sedan cream cheese-smeten. Dra med en kniv några tag i smeten så att de blandas lätt. Avsluta med att försiktigt trycka ner hallonen över hela ytan.
Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på ett galler och ställ in i kylskåp minst 1 timme. Skär sedan i rutor.