Krämig jordgubbspaj

Krämig jordgubbspaj
Jag e sugen på att baka typ varje dag och igår blev det både jordgubbsefterrätt och jordgubbsmuffins så varför inte fortsätta idag med mer jordgubbar. Måste verkligen säga att jordgubbarna vi köpte på Kullahallen var fantastiska. Tredje dagen idag som jag använde dem och de var precis lika fina. Var och gjorde en liten veckohandling där lagom stor affär att vara i när man har semester och dem har ju typ allt.
 
Det jag gjorde var en paj som jag gjort tidigare och är superfräsch, har man ont om tid så är denna super. För det tar max 30 minuter att svänga ihop denna smarrigheten. Här kommer receptet enjoy och förresten om ni har hemma så garnera pajen med härlig citronmeliss, jag tog körsbär istället för det är nästan samma sak 😉
 
Ingredienser
2 1/2 dl vetemjöl
80 g smör
1 msk råsocker (vanligt vitt går oxå bra)
3 msk vatten
2 dl mandelbiskvier (går att utesluta)
 
Fyllning
1 burk kesella vanilj
1 dl creme fraiche
1 dl florsocker
rivet skal av 1 citron
1 liter jordgubbar
 
1. Börja med pajdegen: Sätt ugnen på 225 g. Mixa samman mjöl, smör och socker i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop allt till en deg.
2. Tryck ut degen i en låg pajform, ca 24 cm i diameter. Jag använde en lite mindre form men löstagbar kant. Fäst kanten med en folieremsa så inte kanten glider ner under gräddningen.
3. Grädda pajskalet mitt i ugnen i ca 15 minuter ska bli lite gyllene. Låt det svalna.
4. Gör fyllningen: Rör samman kesella, creme fraiche, florsocker och citronskal till en smidig kräm.
5. Snoppa och halvera jordgubbarna.
6. Fyll pajskalet med citronkräm och jordgubbar. Ät och njut