2 1/2 dl vetemjöl
80 g smör
1 msk råsocker (vanligt vitt går oxå bra)
3 msk vatten
2 dl mandelbiskvier (går att utesluta) Fyllning
1 burk kesella vanilj
1 dl creme fraiche
1 dl florsocker
rivet skal av 1 citron
1 liter jordgubbar 1. Börja med pajdegen: Sätt ugnen på 225 g. Mixa samman mjöl, smör och socker i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop allt till en deg. 2. Tryck ut degen i en låg pajform, ca 24 cm i diameter. Jag använde en lite mindre form men löstagbar kant. Fäst kanten med en folieremsa så inte kanten glider ner under gräddningen.
3. Grädda pajskalet mitt i ugnen i ca 15 minuter ska bli lite gyllene. Låt det svalna.
4. Gör fyllningen: Rör samman kesella, creme fraiche, florsocker och citronskal till en smidig kräm.
5. Snoppa och halvera jordgubbarna.
6. Fyll pajskalet med citronkräm och jordgubbar. Ät och njut

