8 st schalottenlökar
4 st vitlöksklyftor
olivolja
2 dl vitt vin ( vi kör på Icas matlagningsvin)
4 dl grädde
1 dl hackad persilja (går lika bra med fryst)
1 kruka hackad färsk dragon (här använder jag torkad dragon)
flingsalt
svartpeppar från kvarn
Grillat lantbröd:
0.5 st lantbröd
olivolja
flingsalt
Gör så här
1. Sätt ugnen på 250 grader. Tvätta och spola musslorna under kallt vatten och släng dem som inte sluter sig.
2. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
3. Värm en stor kastrull på spisen och svetta löken i olja, tillsätt musslor och rör om.
4. Häll över vinet och koka upp, häll i grädden och rör om.
5. Lägg på ett lock och koka med lock tills musslorna öppnat sig, cirka två minuter. Släng de som fortfarande är stängda.
6. Servera i djupa tallrikar med bröd.
7. Grilla lantbrödet: Skiva och pensla brödet med olivolja och salta.
8. Grilla brödet på galler i ugnen tills det fått en gyllene färg.
Bilden är lånad, hann inte ta kort på maten vi var för hungriga… Men ser ut så här på ett ungefär