Moule Mariniers så god musselsoppa

Moule Mariniers så god musselsoppa
Denna helgen har gått alldeles för fort precis som alla andra helger. Vi hade en riktigt god mat helg, god mat som inte tar för lång tid att göra. Fredags kvällen bjöd på Moules Mariniers (musselsoppa) går snabbt som attans att göra och gott e det. Vi hade köpt lite Sushi till barnen för jag vet att musslor inte är deras favorit mat men blev riktigt glad när dem provade och inte spottade ut utan ville ha mer. Så det var bara sleva upp vars en tallrik till små tollarna men det räckte ändå för att bli mätta. Jag gör efter Leilas recept som e hämtat ur kokboken Guldkant på vardagen. Vi har gjort detta recept många gånger just för att det går fort, är billigt och så in i h…. gott. Detta måste ni bara prova. Jag halverar receptet till vår familj men nästa gång får jag göra det efter receptet som det står. För nästa gång blir det ingen backup mat…
 
Ingredienser
2 kg blåmusslor
8 st schalottenlökar
4 st vitlöksklyftor
olivolja
2 dl vitt vin ( vi kör på Icas matlagningsvin)
4 dl grädde
1 dl hackad persilja  (går lika bra med fryst)
1 kruka hackad färsk dragon (här använder jag torkad dragon)
flingsalt
svartpeppar från kvarn
 
Grillat lantbröd:
0.5 st lantbröd
olivolja
flingsalt
 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 250 grader. Tvätta och spola musslorna under kallt vatten och släng dem som inte sluter sig.
2. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
3. Värm en stor kastrull på spisen och svetta löken i olja, tillsätt musslor och rör om.
4. Häll över vinet och koka upp, häll i grädden och rör om.
5. Lägg på ett lock och koka med lock tills musslorna öppnat sig, cirka två minuter. Släng de som fortfarande är stängda.
6. Servera i djupa tallrikar med bröd.
7. Grilla lantbrödet: Skiva och pensla brödet med olivolja och salta.
8. Grilla brödet på galler i ugnen tills det fått en gyllene färg.
Bilden är lånad, hann inte ta kort på maten vi var för hungriga… Men ser ut så här på ett ungefär