Älskade polkagrispaj..

Älskade polkagrispaj..
Här kommer ett recept på en paj som jag gjort några gånger och jag älskar sötsaker och bakverk av alla former och har svårt att säga något jag tycker mer om. Men den här pajen ligger nog på topp 3 just nu i alla fall 🙂 Jag e väldigt glad för choklad och mint tillsammans klassiskt och gott. Det är inte så många ingredienser heller och går väldigt fort att göra oxå och det gillar jag. Här kommer receptet, gör och NJUT!
 
Fluffig frusen polkagrispaj
 
Pajdeg
20 småkakor med smak av choklad (Maryland choklad med chokladbitar har jag 19 st kakor i ett paket)
2 msk kakao
25 g smält smör
 
5 dl vispgrädde
1 burk marshmallowsfluff (hittar du vid mjöl och socker i alla fall på ICA, genomskinlig burk med rött lock)
några droppar pepparmyntsolja
några droppar röd karamellfärg (jag hade rosa)
1 dl polkagrisar+ några till dekorering
 
 
 
 
 
Chokladsås
125 g mörk choklad
75 g smör
1/2 dl strösocker
1/2 dl sirap
1 nypa salt
1/2 dl vatten
 
Kör kakor, kakao och smör i en matberedare. Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter. Ställ in i frysen. Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallowfluff och några droppar pepparmyntsolja eller efter smak. Lägg ungefär 1/3 del av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.
Krossa polkagrisarna i mortel. Blanda ner i den större mängden kräm. Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet.
Ta resterande  kräm och blanda i några droppar karamellfärg. Klicka ut den röda krämen över den vita i formen. Gör med en kniv ett virvlande mönster i krämen.
Ställ in pajen i frysen i minst 5 timmar. Ta fram den 10-15 minuter innan den ska serveras. Dekorera med polkagrisar.
 
Chokladsås
Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör tills all choklad har smält. Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig.
Servera såsen varm eller kall till pajen.
 
 
 
 
Receptet är taget ur den fantastiska boken Vinterns söta.