Chokladskålar

Chokladskålar
Det va ett tag sedan jag och barnen gjorde dessa skålar av choklad. Vi hade tittat på philofix på bolibompa, och herregud vilka härliga idéer den människan har. Det finns mkt av programmen som jag gärna slipper att se på bolibompa men en del vill jag inte missa som bl a philofix. Hon gjorde dessa skålar av ballonger och choklad…. Perfekt lördagsfix som inte tar så jättelång tid, du får liksom efterrätt och pyssel med barnen i ett. Vi fick ut 4 stora skålar. Så här gör du:
 
 
 
Du behöver
ballonger vanliga runda eller små vatten ballonger (inte helt lätta att blåsa upp dock)
300 g choklad jag blandade ljus och mörk
200 g vit choklad
olja smakfri typ rapsolja
ugnsplåt
bakplåtspapper

 

 Lägg smörpapper på en plåt eller bricka. Blås upp några ballonger i den storlek du vill att skålarna ska ska bli. Hacka ljus och mörk choklad. Smält din choklad i antingen mikrovågsugn eller i vattenbad den vita för sig och den bruna för sig. Häll några klickar choklad på smörpappret (ca 1 dm mellan varje klick.) Häll upp den mörka chokladen i en stor skål. Ringla lite vit choklad över den mörka chokladen så det blir ett sirligt mönster. 
 
Du kan smörja ballongerna lite med olja innan du doppar dem i choklad så lossnar dem lättare sedan. Doppa dina ballonger i din chokladblandningen gegga runt ordentligt så det fastnar mycket choklad.
 
Ställ din doppade ballong på en av chokladklickarna du tidigare gjorde på smörpappret. Gör samma sak med fler ballonger. Låt stelna i kylskåpet. Innan servering ta ut dem ur kylskåpet stick sönder ballongen. Om ballongen är för seg så klipp av toppen med sax istället. Nu sjunker ballongen i skålen ihop. Dra försiktigt loss ballongen från chokladskålen. Fyll dem med något gott. Vi hade grädde och färska jordgubbar i våra, yummi!