Skal från 1 citron Fyllning på lager 1:
250 g jordgubbar gärna frysta fast tinade, blir saftigare då
3 dl grädde
2 msk socker Vispa grädden ganska hårt. Vänd ner jordgubbarna mosade med sockret. Fyllning på lager 2: 3 dl Lemoncurd hemgjord är så mkt godare än köpt. Lemoncurd
2 citroner
2 dl strösocker
100 g smör 4 ägg
Gör så här:
Tvätta citronerna noga. Riv skalet och pressa juicen ur citronerna. Blanda skal och saft i en kastrull tillsammans med socker, ägg och smör. Sjud under omrörning tills krämen börjar tjockna. Får absolut inte koka. Då får du äggröra. Häll upp krämen i rena burkar, förvara i kylen i max 14 dagar. Det kommer att bli en liten burk över den kan du ha på smörgåsen eller till pannkakorna.
Fyllning på lager 2:
1 dl mjölk1 dl grädde ovispad
2,5 msk marsan pulver Vispa ihop alla ingredienser till vaniljkrämen. Mjölk, grädde och pulver. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker fluffigt. 2. Smöra och bröa en form med löstagbar kant. ( du kan bröa med ströbröd, vetemjöl, kokos, nötter i princip vad du vill). Till denna bröade jag med kokosmjöl. 3. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Kontrollera att ugnen blivit helt varm innan du rör ner dem i smeten. Man kan sikta ner de torra ingredienserna i smeten för att slippa klumpar det brukar jag alltid göra. 4.Koka vattnet rör i citronskalet i vattnet. Rör om i smeten medan du tillsätter det kokande vattnet.. Viktigt att få in smeten direkt efter eftersom att det kokande vattnet kör i gång bakpulvret. 5. Häll smeten i formen, sätt genast in i ugnen och grädda på nedersta falsen i ca 35 minuter. Låt svalna! 6. Dela kakan i 3 delar
7. Klä samma form som du gräddade kakan i med plastfolie så det hänger lite utanför formen. För att lägga i hop tårtan i man gör så här för att fyllningen inte ska flyta ut om den nu är lite lös. Det blir en finare form på tårtan om man gör så här. 8. Lägg i första botten i formen på folien. Bred ut jordgubbsgrädden. 9. Lägg på nästa botten. Bred på Lemon curden. På samma botten brer du på vaniljkrämen. 10. Lägg på den sista botten. Folien som nu ligger över kanten viker du över tårtan. Fram till detta moment gör du dagen innan för att tårtan ska safta till sig. Man kan göra det samma dag men den blir väldigt mkt godare om man gör den dagen innan. Dekorera tårtan med 4 dl grädde vispad med lite socker i smaka dig fram
1 liter jordgubbar skivade, hela precis som du vill