Sillatårta

Sillatårta
Sillatårta
Här kommer en annan favorit på midsommarbordet. Tror faktiskt att ett par av mina midsommargäster hade blivit besvikna om inte denna fanns på bordet, inga namn nämnda…
 
 
 
 
 
 
 
 
Botten
200 g kavring
75 g smör
 
Fyllning
4 gelantinblad
200 g matjesill
1 rödlök
3 dl gräddfil
1 brk kesella eller lätt creme fraiche
1/2 tsk svart peppar
1 msk sillaspad
rödlök, gräslök och rädisor till garnering
 
Finhacka bröd eller kör i matberedare häll i smält smör kör en liten stund till. Häll ut det i en form med löstagbar kant. Tryck ut det jämnt.
 
Finhacka sillen, rödlöken. Blanda ihop sill, rödlök, gräddfil, kesella, svart peppar, sillaspad. Smält gelentinet på svag värme i kastrull. Rör i ett par msk av klegget. Blanda ner i övrigt klegg, rör runt ordentligt. Häll i formen. Låt stå i kylen gärna över natten. Samma dag som servering, pynta. Ät och njut!
 
SONY DSC
 
 

 

 

 

 

 

Comments are closed.