Första gången jag smakade denna soppa var hemma hos mina svärföräldrar. Den är så fantastiskt god. Vi har fått den många ggr efter det och barnen äääälskar den. Dem slevar i sig massor och äter sig proppmätta. Gör gärna dubbelsats och frys in om där nu blir något över 😉 Här kommer receptet
Köttfärssoppa 4 port
1 gul lök
1 röd paprika
1 stor morot
4 potatisar
2 1/2 dl crème fraiche
3 fond d chef grönsak eller kött
500 g nötfärs
4 msk tomatpuré
salt och svartpeppar
1 1/2 l vatten
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Hacka lök och paprika. Riv moroten grovt och strimla potatisen. Smält ner créme fraiche i en gryta och tillsätt buljongen.Häll ner grönsakerna. Låt puttra i ca 10 minuter. Fräs nötfärsen och rör i tomatpurén. Häll i tillsammans med grönsakerna och créme fraichen. Krydda och späd med vattnet. Låt koka ytterligare en stund tills potatisen och grönsakerna är mjuka. Smaka av med salt och svartpeppar.
Receptet kommer från Icas Buffé tidning 2007
maj15