125 g mjukt smör
1 dl råsocker
1 ekologiskt ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
100 g vitchoklad
1 1/2 dl torkade tranbär
100 g rostade hasselnötter
skal av en lime1. Rosta hasselnötterna. Sätt ugnen på högsta grader och på grill. Lägg hasselnötterna på en plåt högt uppe i ugnen sen håller du koll för det går fort. När man ser att skalet på nötterna börjar släppa och d börjar att få färg så ta ur dem ur ugnen. Sedan gnider du nötterna mellan en viken handduk så lossnar skalet lätt.
2. Vispa smör och råsocker krämigt och rör i ägget.
3. Blanda vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten.
4. Hacka chokladen grovt, riv limeskalet och blanda med degen.
5. Forma degen till en rulle (ca 5 cm i diameter) och rulla in den i bakplåtspapper eller plastfolie. Frys den sedan i ca 30 minuter.
6. Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda kakorna gyllene i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter..