Chocolate chip cookies på mitt eget lilla vis

Chocolate chip cookies på mitt eget lilla vis
Dessa småkakor fick oxå vara med igår på fikat, de blev riktigt knäckiga och goda. Basreceptet är hämtat från Leilas kokbok A pice of cake, sen satte jag min egen smaksättning med vit choklad, torkade hela tranbär (tasty house), rostade hasselnötter och lime. Gör många och fyll upp en kakburk dem e så goda, och långlivade blir dem inte här hemma i denna familjen.. enjoyIngredienser
125 g mjukt smör
1 dl råsocker
1 ekologiskt ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
100 g vitchoklad
1 1/2 dl torkade tranbär
100 g rostade hasselnötter
skal av en lime1. Rosta hasselnötterna. Sätt ugnen på högsta grader och på grill. Lägg hasselnötterna på en plåt högt uppe i ugnen sen håller du koll för det går fort. När man ser att skalet på nötterna börjar släppa och d börjar att få färg så ta ur dem ur ugnen. Sedan gnider du nötterna mellan en viken handduk så lossnar skalet lätt.
2. Vispa smör och råsocker krämigt och rör i ägget.
3. Blanda vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten.
4. Hacka chokladen grovt, riv limeskalet och blanda med degen.
5. Forma degen till en rulle (ca 5 cm i diameter) och rulla in den i bakplåtspapper eller plastfolie. Frys den sedan i ca 30 minuter.
6. Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda kakorna gyllene i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter..