Choklad och kokosrutor

Choklad och kokosrutor
När jag såg att Leila gjorde dessa smarriga kakor i hennes program Leila bakar i Frankrike så tänkte jag, att detta måste jag göra för om man bakar lite, så har man alla ingredienserna hemma. Väldigt lätt att göra det man ska tänka på är att dem blir inte lika höga som på bilden om man gör dem i en vanlig ugnsplåt för Leila hade en mindre plåt och det står inte i receptet tyvärr, men dem blir lika goda. Jag skulle lägga upp en bild på mina meeeen dem var så goda att det hinndes inte att göra 😉 Det blir många bitar och dem är försvinnande goda mer åt godis hållet och jag lovar att dem är inga dammsamlare i skåpet. Dessa kan man frysa in oxå om man vill ha lite fika när man får oväntat besök.

Chokladkaka
175 g mjukt smör
3 dl strösocker
1.5 dl kakao av god kvalitet
0.5 dl ljus sirap
1 nypa salt
3 st ägg, ekologiska
1.5 dl vetemjöl
Toscasmet
75 g smör
1.5 dl ljus sirap
0.75 dl matlagningsgrädde
3 dl strösocker
200 g kokosflingor
Gör så här
1. Chokladkaka
Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
3. Rör ner kakao, sirap och salt.
4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
5. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter (i min ugn räckte det med 25 minuter). Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig.
7. Låt kakan svalna.
8. Toscasmet
Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker till i en kastrull och koka samman 5 minuter.
9. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp.
10. Häll toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10 minuter.Jag hade den inne längre än så för efter 10 minuter e inte toscan knäckig och gyllene håll koll för det går fort när den väl blir gyllene men jag hade den inne minst 20 minuter satte den tom på grill i slutet hade inte tid att vänta… Njut denna underbara skapelse ljummen, kall, dagen efter, dagen efter d…..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Källa: Foto, recept taget från Leila bakar i Frankrike

Comments are closed.