Chokladkaka
175 g mjukt smör
3 dl strösocker
1.5 dl kakao av god kvalitet
0.5 dl ljus sirap
1 nypa salt
3 st ägg, ekologiska
1.5 dl vetemjöl
Toscasmet
75 g smör
1.5 dl ljus sirap
0.75 dl matlagningsgrädde
3 dl strösocker
200 g kokosflingor
Gör så här
1. Chokladkaka
Sätt ugnen på 175 grader. 2. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt. 3. Rör ner kakao, sirap och salt. 4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten. 5. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten. 6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter (i min ugn räckte det med 25 minuter). Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. 7. Låt kakan svalna. 8. Toscasmet
Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker till i en kastrull och koka samman 5 minuter. 9. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp. 10. Häll toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10 minuter.Jag hade den inne längre än så för efter 10 minuter e inte toscan knäckig och gyllene håll koll för det går fort när den väl blir gyllene men jag hade den inne minst 20 minuter satte den tom på grill i slutet hade inte tid att vänta… Njut denna underbara skapelse ljummen, kall, dagen efter, dagen efter d…..
Sätt ugnen på 175 grader. 2. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt. 3. Rör ner kakao, sirap och salt. 4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten. 5. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten. 6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter (i min ugn räckte det med 25 minuter). Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. 7. Låt kakan svalna. 8. Toscasmet
Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker till i en kastrull och koka samman 5 minuter. 9. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp. 10. Häll toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10 minuter.Jag hade den inne längre än så för efter 10 minuter e inte toscan knäckig och gyllene håll koll för det går fort när den väl blir gyllene men jag hade den inne minst 20 minuter satte den tom på grill i slutet hade inte tid att vänta… Njut denna underbara skapelse ljummen, kall, dagen efter, dagen efter d…..
Källa: Foto, recept taget från Leila bakar i Frankrike