Ett riktigt gott tillbehör till det grillade köttet är Tinas sommarköks bakpotatis helt underbart ljuvligt gott…. Ni måste prova. Ingredienserna kan varieras utefter vad man gillar för kryddor osv.. Jag hade te x inte blomkål i, endast för att jag hade glömt handla… Denna rätten kommer jag att servera hemma flera gånger även till hösten/vintern/våren. För 4-8 personer beroende på om man äter 1 eller 2 halvor vi åt vars 1 4 st bakpotatisar
1 dl persilja, hackad (jag har alltid fryst persilja hemma)
3 msk smör
2 msk olivolja
0.5 st citron, rivet skal och saft
2 dl cheddarost, stark riven
0.5 st blomkålshuvud, i små buketter
2 st vitlöksklyftor Lökkoket
4 st sommarlökar, gula
1 msk smör
Vatten så att det täcker lökarna
2 tsk salt 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Nagga potatisarna med en gaffel och kör in i ugnen i cirka 1 timme beroende på storlek. 3. Under tiden koka löken i smör och vatten, koka löken riktigt mjuk, den ska vara så kokt att man kan mosa den med en gaffel. 4. När potatisarna är mjuka, halvera dom och gröp ur dom. 5. Lägg potatis ”skrövset” i en stor skål, blanda ner löken och övriga ingredienser till potatisen. 6. Ta dock bara hälften av osten, det andra ska vi ha till gratinering. 7. Stöt det hela med en ballongvisp. 8. Tillsätt lite av kokvattnet från löken för att få en bra konsistens. 9. Smaksätt med salt och peppar. 10. Fördela ut fyllningen i potatis skalen. 11. Lägg potatisen på en plåt och fördela ut det sista av osten. 12. Till servering, värm på och gratinera i ugnen eller grillen. 13. Tips! kör potatisen i Microvågsugnen i cirka 15 minuter för att förkorta tillagningen , frasa till dem i ugnen innan servering.