små mini Key lime pie

små mini Key lime pie
I fredags gjorde jag små mini Key lime pies till efterrätt.. Har inte gjort det tidigare men attans va goda dem var. Jag gjorde dem i mandelmusselformar (ni får ha visst överseende med stavningen) dem blev rätt små men man kan ju lätt äta två utan att skämmas 😉 En av mina trevliga svågrar bjöd mig och familjen på Sushi innan så det var väldigt passande med något fräscht efter.. Här är receptet. Vill du göra i stor pajform så dubblar du receptet.
 
Kexbotten
200 g digestivekex
100 g smör

Fyllning
1 burk kondenserad mjölk (400 g)
4 st ekologiska äggulor
5 st limefrukter, skal och saft

Till servering
Vispad grädde
1 st limefrukt

 
  Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa kexen till små smulor i en mixer.
3. Blanda dem med smält smör.
4. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i mindre pajformar.
5. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
6. Låt svalna.
7. Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft.
8. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i minst 30–60 minuter.
9. Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen.
10. Fyll pajskalen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter (något längre om det är 1 stor paj).
11. Låt svalna och servera pajerna med vispad grädde och skivad limefrukt.