Barnen ville ha en äppelpaj idag till efterrätt, problemet var att vi skulle ha fläskpannkaka och ugnen var alltså upptagen… Men jag svängde ihop något som faktiskt blev riktigt bra. Hugo ville ha nougatglass med i bilden men ändå fortfarande lite pajigt.. Krav ställer dem 😉 Så här blev det, vi hittade riktigt fasta äpplen när vi var ute och promenerade idag helt gratis, vet inte vad det är för sort men dem är så jäkla goda, hårt skal så man kommer knappt igenom men när man väl gjort det så är dem supersmarriga som dem e men blir väldigt goda när man värmer dem oxå.. Här kommer receptet enjoy!
För 4 personer
3 fasta äpplen skalade och klyftade
1/2 citron saften över d klyftade äpplena
3 msk smör
2 msk socker
en puff av kanel
3 msk Mandelmjöl (finns på ICA, el så skålla, skala och mal själv fast det giter icke jag 🙂 )
Nougatglass eller valfri
2 dl creme fraiche
2 msk socker
Smält smöret i med socker, puffen kanel, och äpplena. Stek dem ett par minuter. I med mandelmjöl och ha på medelhög värme får gärna ta färg. Vispa creme fraichen hård, först blir den lös sedan hårdnar den, i med socker. Skopa upp lite glass i en skål, på med äpplen en klick creme fraiche njut på direkten 🙂
Vill man så kan man hacka lite nötter och ha över… kom på det nu 😉