okt19
Bläddrade lite i en av mina absoluta favo bakböcker, Två systrars söta. Hade nästan glömt att jag hade den. Deras recept är lätta att göra och hela boken är helt underbar. Har provat ett gäng morotskakor innan, men denna toppar allt den e så saftig och ändå hade jag den i ugnen en kvart mer än vad det stod i receptet för jag tyckte att den såg lite väl kladdig ut. Krävs inte mkt ork för att göra denna, allt ska i princip bara röras ihop i en form, det enda som tar tid är de 40 minuterna i ugnen och tiden att svalna så gör den i god tid innan ni ska smaska på den. LOVA att prova ni som läser detta, för jag kommer lätt att göra den en gång till denna veckan. För just denna kaka fick mina härliga kollegor som får fika ganska ofta, men det är dem värda..
Ingredienser
2 dl morotspuré (2-3 medelstora morötter)
4 dl vetemjöl
3½ dl strösocker
½ tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 msk kanel
1 tsk vaniljsocker
1½ dl rapsolja
2 ägg
2 dl hackade valnötter (hade inga hemma blev gott ändå)
2 dl kokosflingor
1 dl krossad ananas
Glasyr
200 cream cheese
2-3 dl florsocker (ta i mer om du tycker att den blir lite för rinnig)
1 tsk vaniljsocker
Gör så här
Koka morötterna mjuka och mixa till puré. Låt svalna. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form. Eftersom det är kokos i kakan så bröade jag med kokos. Blanda alla torra ingredienser. Rör i olja och ägg. Tillsätt (valnötter,) kokos, morotspuré och ananas och rör om väl.Häll smeten i formen och grädda i ca 40 minuter tills en provsticka är torr. Låt svalna, gör glasyren och bred på. Om man vill kan man göra små morötter, det e inte alls svår. Marsipan eller sugar paste jag hade sp. Blasten kan man trycka genom en vitlökspress eller så lånar man barnens play doh trycka-ut-mojänger (nydiskade såklart). Blir väldigt festligt. Njut en STOR bit!