Goda små minisar med höstlöv

Goda små minisar med höstlöv
Ytterligare  lite fika till töserna som var här igår var små minimuffinsar. Jag kan inte få nog av dessa små munsbitar. Muffins receptet är hämtat från dreamcakes.se. La lite gott i botten på formen innan jag la på smeten. I den ena stekte jag på små äpplebitar i socker, smör och kanel. I den andra stekte jag päron, smör, socker, kardemumma och ingefära. Sedan gjorde jag en frosting till båda som jag smaksatte lite olika till den med päron hade jag in lite ny malen kardemumma och ingefära. Till den med äpple hade jag i lite kanel.. Frostingen var riktigt god receptet räcker till 12 stora muffinsar.
Muffins 12 stora eller många små ca 60-70 st
3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av 1 citron
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smör, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver o salt och vänd försiktigt
ner det i smeten. Blanda i rivet skal och saft av citronen.
Placera ut pappersformarna i en muffinsplåt och fyll formarna
till 2/3 med smet.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna.
 
Frosting:
100 g Philadelphia
1 dl florsocker ta mer om du vill ha sötare
3 dl vispgrädde
Vispa först ihop osten med sockret. Häll sedan på grädden som du vispar tills du kan spritsa eller bre på. Sedan pyntar du dina muffinsar med blommor, blad eller strössel