Här ska ni fått ett recept som vi kommer att göra fler ggr, väldigt god och smakrik köttfärssoppa. Idag fick jag med Hugo i köket och hjälpa till att mäta, hacka, skala, röra… Så mysigt att göra mat tillsammans. Vi fick ett par matlådor över på denna satsen. Så kvällens middagstips för morgondagen kanske?
500 g köttfärs
2 gula lökar finhackade
2 vitlöks klyftor finhackade
5 msk olivolja eller rapsolja
4 tsk spiskummin
4 tsk paprikapulver
2 tsk curry
2 msk torkad oregano
6 msk tomatpuré
köttbuljong/grönsaksbuljong så det täcker ca 1,5 liter
6-8 potatisar, skurna i tärningar
2 röda paprikor finhackad
1. Fräs lök och vitlök i oljan. Ställ åt sidan.
2. Fräs köttfärsen tillsammans med kryddor och tomatpurén.
3. Tillsätt lökfräset och späd med buljongen.
4. Lägg i potatisen och paprikan och låt koka ca 25-30 minuter tills potatisen e mjuk.
Servera med gräddfil och bröd.
Jag gjorde små goa snittar av tunnbröd. I dem hade jag hälften philadelphia och hälften mögelost, som du mosar ihop och brer på tunnbröden. Sedan skivade jag vindruvor och la i, rullade och skar upp i sneda snittar. Jag använde mig av 3 tunnbröd.
feb20