Läskiga chokladbolls spindlar…

Läskiga chokladbolls spindlar…
Nu närmar sig Hallowen och jag och barnen gjorde våra allra första spindlar av chokladbollssmet idag. Jag hade egentligen lovat barnen att åka till hembygdsparken direkt efter skolan, men denna mamman har feber och en tennisboll 😉 i halsen. Så det var inte läge för det idag.. Så kände väl lite dåligt samvete oxå (fast att man inte ska ha det) att det inte blev av och jag hade alla ingredienserna hemma så en liten timme la vi på dessa. Tycker att barnen skötte sig super dem gjorde nästan allt själva, målade ögon, rullade bollar, satte i benen, limmade ögon. Hilda tyckte att dem var lite väl läskiga egentligen men ändå lite häftiga. Kul att se barnens kreativa sida när det gäller bakning då e man en stolt mamma. Tänderna fick jag dock sätta själv, men Hugo kom på idén att vi skulle måla lite blod längst ner på tänderna, han började att måla lite men sedan var det lek med lillasyster som lockade mer 🙂 Dem e verkligen jättelätta att göra och barnen älskade att göra… och äta dem 🙂
 
Chokladbollssmet
100 g smör
3 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
1 dl socker
2 msk apelsinjos, kaffe eller annan vätska
2 msk kakao
Blanda alla ingredienserna väl. Dem ska vara lagom kladdiga så kokos eller annat strössel fastnar. Blir dem lite torra så tillsätter du mer vätska.Garnering
Kokos eller annan strössel
lakritssnören
linser eller mini marschmallows
choklad som lim (smält en ruta i micron)
ätbar penna till pupiller har du ingen tar du bara smält choklad
vitt papper till tänder
röd penna till blod på tänder
tandpetare

Forma chokladbollar runda eller annan form. Rulla i kokos. Ta en tandpetare och gör ett hål där du vill sätta laktritssnörebenen. Använd minimarschmallows el linser måla på pupiller, med den ätbara pennan eller smält choklad med en tandpetare. Limma fast dem på spindelkroppen men choklad. Klipp ut små bitar papper och måla lite rött längst ner. Tryck fast dem i munnen på spindeln. Om ni har tålamod låt dem stå i kylen en liten stund eller ät dem på en gång..

 
 
 
 
 
 
 
 

Comments are closed.