Äntligen är midsommar snart här….

Äntligen är midsommar snart här….
Nu är den snart här midsommar, fullkomligt älskar midsommarafton och alla förberedelser innan, vissa maträtter måste man förbereda flera dagar i förväg och andra samma dag…  Allt i från att flå små sillar för att sedan läggas in i diverse underbara smaksättningar till att göra fyllning till jordgubbstårtan.
 
Tror egentligen inte att det har någon betydelse men…. när jag växte upp så har vi alltid haft nyuppgrävda potatisar på bordet. Köpte man dagen innan så grävde pappa ner dem hemma i landet bara för att få den helt nya känslan av nypotatis 🙂 och jag får nog säga att det är något speciellt att stå och gräva upp nypotatisen samma dag och ta dem direkt in i köket…
 
Tårtan är en av dem viktigaste på bordet i år kommer fyllningen bestå av färska jordgubbar, grädde och lemoncurd. Nyckeln till en riktigt god jordgubbstårta är att man får INTE snåla på grädden varken i eller utanpå. Sedan måste den läggas i hop dagen innan och pyntas samma dag..
 
Tänkte dela med mig av mitt recept på tårtbottnarna som jag i princip alltid använder. Blir bra varje gång hög luftig och alldeles härlig. Här kommer det. Det är förresten hämtat ur boken Millas tårtor
 
Tårtbotten:
3 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokande vatten
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker fluffigt.
2. Sätt på vattenkokaren. Smöra och bröa formen ( du kan bröa med ströbröd, vetemjöl, kokos, nötter i princip vad du vill).
3. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Kontrollera att ugnen blivit helt varm innan du rör ner dem i smeten. Man kan sikta ner de torra ingredienserna i smeten för att slippa klumpar det brukar jag alltid göra.
4. Rör om i smeten medan du tillsätter det kokande vattnet. Viktigt att få in smeten direkt efter eftersom att det kokande vattnet kör i gång bakpulvret.
5. Häll smeten i formen, sätt genast in i ugnen och grädda på nedersta falsen i ca 35 minuter. Låt svalna!