Snabbaste rabarbersylten

Snabbaste rabarbersylten
Denna härliga sylt gör jag så fort rabarberna har kikat upp under våren den går i ett nafs att göra och smakar försommar. Inte för att jag vet hur försommar smakar meen om den skulle smaka något så skulle den smaka så här… Ibland blir jag så ivrig och måste ha på min rostemacka på morgonen så då kokar jag den sedan ställer jag in den i frysen på då svalnar den snabbt som attans…. 🙂 Gör gärna dubbel sats för den har en benägenhet att ta slut snabbt.
 
Denna sylt behöver man inte bara ha på smörgåsen, du kan ha den i kakor, muffinsar, på glass, pannkakor…
400 g rabarber
1 vaniljstång
300 g syltsocker
 
Gör så här:
Smält  rabarber på svag värme tillsammans med 1 delad och ur skrapad vanljstång i 15 minuter. Rör om då och då annars bränns den vid. Tillsätt syltsockret koka kraftigt i 2 minuter KLART! Nu e den väldigt lös men den stelnar undertiden den svalnar..

Comments are closed.