Världens goaste jordgubbssaft och sylt!

Världens goaste jordgubbssaft och sylt!
Denna saft/sylt måste ni prova så enkel att göra men det är nog den godaste saft och sylt jag ätit/druckit. En sats blir ca 5 liter saft. Receptet kommer från familjen.
 
 
 
 
Ingredienser
3 liter jordgubbar
3 liter kokat vatten
3,5-4 kg strösocker
2,5 msk vinsyra
2 tsk natriumbensonat (valfritt)
Gör så här..
Mosa jordgubbarna
Häll på det kokande vattnet
Blanda i vinsyra och natriumbensonat.
Ställ kallt i 7 dygn, rör om varje dag.
Efter 7 dygn sila saften, jordgubbarna som blir kvar i silen använder du som sylt.
Häll upp på väl rengjorda flaskor
Om du tänkt att frysa eller inte vill använda konserveringsmedlet kan du utesluta det och då frysa saften i stället. Fyll då endast upp flaskorna till 3/4.
Tips det är rätt mycket socker i denna saft man kan använda mindre, smaka dej fram

2 Responses

  1. Härlig blogg Mais´!
    O saften du gav oss (se receptet) behöver en refil´snart! 😉
    Yummy!