Äggtoddy med lime, hallon och marängvisp..

Äggtoddy med lime, hallon och marängvisp..
Enkel dessert som kan stå förberedd i kylen ca 1 timme. Denna är så fantastiskt god, jag gjorde den till påsk första gången men attans vad god den var så det fick bli repris på den helgen efter… Mannen blev extra glad för han älskar all sorts toddy.. Jag lovar ni blir inte besvikna det ligger ju trots allt bara guldkorn på denna blogg 🙂 Hallon och lime blir en frisk smak till det söta i toddyn och marängen.
 
Till 4 små glas
Tidåtgång ca 15 minuter (gillas)
1 dl frysta hallon
4 ägg
4 msk + 4 msk strösocker
1 limeGör så här:
1. Fördela hallonen i fyra glas. Separera äggulor från vitor.
2. Vispa 2 äggvitor till vitt skum och tillsätt 4 msk socker, lite i taget. Vispa till en fast marängsmet.
3. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv det yttersta gröna av limen och pressa ut saften, mät upp 1 msk saft.
4. Vispa äggulorna med 4 msk socker till en fluffig ljusgul smet, ca 5 minuter med elvisp. Vänd ner limesaften.
Häll smeten över hallonen och tippa eller spritsa på marängsmet. Strö över rivet limeskal och servera…

 
 
 
 
 
 

Comments are closed.