En variant på Sticky Buns (kanelbullar)

En variant på Sticky Buns (kanelbullar)
Idag gjorde jag en variant på Sticky Buns, namnet gör dem verkligen rätt för härligt kladdiga blir dem när man ringlar över glasyren.  Det blev nog dem godaste bullarna jag ätit. Sonen hade med sig en kompis från skolan och dem gjorde vad dem kunde för att äta alla, fick mkt gott betyg även av dem 🙂 Jag brukar inte tumma på kanelbullerecept för jag vill ha dem som jag alltid gjort men idag gjorde jag det och jag kommer alltid att göra dem så här tills ett nytt recept som slår det här dyker upp. De ni… Jag var lite skeptisk till russin i bullar för jag e inte jätteförtjust i russin meeen man kan ju ändra sig. Även den mest envisa… Så alla ni som tänker som jag. Gör en hög och ät dem alldeles nybakta med ett STORT glas mjölk (tjockmjölk då alltså 3%) och njut  🙂
 
 
Bulldegen
150 g smör eller margarin (rumstempererat)
5 dl mjölk 3%
50 g jäst
1/2 tsk salt
1-1 1/2 dl socker
1 1/2 tsk kardemumma kärnor eller 2 tsk malen kardemumma
ca 1,3 liter vetemjöl (ta hellre för lite än för mkt)
 
Fyllning
ca 1,5 dl farinsocker
3 msk kanel
1,5 dl russin
150 g rumsvarmt smör
 
Glasyr
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
ca 3 msk mjölk
 
Värm mjölken tills den e 37 grader. Häll i kardemumman nystött eller färdigmalen. Smula ner jästen i en bunke, lös upp jästen med den uppvärmda mjölken lite i taget.
Tillsätt salt, socker, och drygt 2/3 av mjölet. Arbeta ner smöret (rumstempererat). Arbeta degen så att den blir smidig och blank. Tillsätt ytterligare mjöl men spar lite till utbakningen. Låt hellre degen vara lite kladdig än att den släpper helt från bunken blir mkt saftigare bullar då. Strö lite mjöl över ytan och lägg över en bakduk och ställ dragfritt och låt den jäsa till dubbel storlek ca 45 minuter.Arbeta degen några minuter i bunken. Stjälp upp den på mjölat bakbord och knåda den i några minuter. Skär degen i 2 delar, kavla ut till en rektangulär platt och smeta på hälften av fyllningen.  Rulla ihop och skär ut ca 15-20 bitar av varje rullad rektangel, så sammanlagt ca 30-40 bullar. Sätt dem i formar eller på bakplåtspapper och lägg över en bakduk låt dem jäsa till dubbel storlek ca 30-45 minuter.Sätt ugnen på 250 grader. Efter jäsningen grädda dem i ugnen i ca 8-10 minuter, dem ska ha fått lite färg. Låt dem svalna på ett galler. När dem svalnat och inte är super varma så rör  ihop ingredienserna till glasyren och ringla över.. Mmmm
 
 
 
 

Comments are closed.