Här kommer ett helgtips till… Spagetti alla puttanesca!

Här kommer ett helgtips till… Spagetti alla puttanesca!
Här kommer ett lunch tips som inte tar särskilt lång tid det enda är att gojset som man blandar spagettin med ska koka ihop i 30 minuter men då kan man ju alltid vika tvätt, spela spel eller bara pela naveln så länge… Detta åt jag och min lilla tjej när storebror gick i skolan och vi va lediga hon älskar allt som har med spagetti att göra så jag var nästan helt övertygad om att hon gillade det, hon tog  2 rejäla portioner. Vi satt och pratade om att rätten vi åt var ett Italienskt recept, då tyckte hon att vi skulle åka till Italien, trodde nog att det låg runt hörnet.. Jag sa att vi får nog åka dit när du e lite större.. Så en matresa för familjen till Italien ligger högt på listan som en liten drömresa faktiskt… Spagetti varje dag och en massa Anti pasti, pizza…. mmm kan bara bli bra. Detta måste ni prova det e så gott sältan som sardellerna ger i denna rätten är så otroligt gott..

 

SPAGETTI ALLA  PUTANESCA  4 personer

 

Ingredienser:
400 g spagetti
3 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt (tex spansk peppar)
1 burk urkärnade kalamata oliver (ca 300g)
1 burk körsbärstomater  (ca 400g)
6 sardellfilleer i olja (sältan som dess ger i en rätt är magisk)
2 msk kapris
2 msk hackad persilja
olivolja (god)
 
Gör så här:
1 Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Grov hacka oliverna.
2. Fräs vitlök och chilin i 2 msk olja i en kastrull ca 2 minuter. Tillsätt tomater, sardeller, oliver och kapris. Låt sjuda under lock i 30 minuter.
3. Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen.
4. Häll av spagettin och vänd såsen i den. Strö över hackad persilja och servera genast. NJUT så gott!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilden kommer från buffe likaså recept! Dem har lite högre kontrast i färg än vad jag hade…
 
Hildis har redan hunnit sleva i sig oliverna och tomaterna när bilden togs….

Comments are closed.