Inlagd gurka fantastiskt goda!

Inlagd gurka fantastiskt goda!
Jag blir alldeles lycklig när sensommaren/hösten kommer inte för att jag vill att sommaren är ska vara över utan för att då börjar allt med safta och sylta på riktigt. Jag börjar dessutom att ta vara på vad min trädgård har att erbjuda. Har trädgårdsintresset från både min pappa som e ute och pillar i trädgården så fort snön e borta, men även min mormor hennes trädgård i huset som hon bodde i tidigare var helt underbar med vinbär av olika sorter, krusbär, äpplen, plommon, gurka ja, det fanns hur mkt som helst. Som barn var det paradiset att bara gå och mumsa på allt. Det letar sig in lite nya ätbara saker varje år. I år hade vi potatis till vårt midsommar firande här hemma. Jag kan säga att till nästa år ska det vara mer päror här för de tog slut i ett nafs.
 
Här e ett recept på en helt underbar gurka som e mer söt än salt och görs på små goa gurkor som finns i butik/lanthandel nu. Detta receptet e lätt att göra och jag kan garantera att denna smaken går inte att köpa på burk.. det e så gott att man e i och äter dem rakt av när man e sugen på något 🙂
Receptet är ett familjerecept
 
Inlagda gurkor
2 kg gurkor
1 dl ättikssprit (kolla på flaskan när du blandar hur mkt ättika och vatten för att bli ättikssprit)
1 kg socker
1 näve salt
1 msk senapsfrö
krondill (ca 1-2 kronor/burk)
pepparrot ( ett par småbitar/ burk)
 
Gör så här:
1.Blanda allt förutom dill och pepparrot i en bunke.
2.Häll upp på välrengjorda glas. Lägg i dill och pepparrot skuren i bitar.
3. Låt stå kallt och dra till sig ett par dagar.. NJUT