Sockerkaka som små insekter!

Sockerkaka som små insekter!
Idag har vädret varit helt underbart, jag borde ha varit inne och städat har liksom gjort onsdagen som  min städdag. Varannan vecka lite mer noggrant och varannan lite mindre 🙂 Meeen nu var det ju som sagt så fint idag så det blev mest att vara ute.
 
Tog ut vår härliga madrass på altanen (stor så hela familjen får plats) som är ett loppisfynd sedan vräkte vi oss på den, mest jag för barnen ville hoppa i studsmattan eller leka med annat men det var väl helt ok. Jag blir så glad av att se barnen leka i trädgården och jag låg och planerade lite vad jag vill göra i sommar med trädgården, tänkte mest på ätbara saker man kan pyssla med för det är ju så gott att äta och på tal om att äta så gjorde jag små insekter till fikat idag. Sockerkaka smaksatt med kardemumma, oj vad goda dem blev. Men nu älskar jag ju kardemumma vi är riktigt bra vänner 🙂 Nu gjorde jag i små formar men receptet är beräknat för en vanlig sockerkaksform.
 
Gjorde även en smoothie till på frusen mango i tärningar, banan, mjölk och naturell yoghurt det blev såå gott. Jag tog ett pkt frusen mango, 2 bananer, 4 dl yoghurt och 2-3 dl mjölk. Mixa häll upp. Räcker gott och väl till 4-5 personer. Har gjort den tidigare och det är precis lika gott som glass om inte godare…
 
Sockerkaka med kardemumma!
3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 st nypa salt
1 msk kardemumma kärnor
smör och ströbröd till formen
 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret och rör i mjölken, mal kardemumman och blanda i mjölkblandningen.                                                    blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Fyll en smord och bröad sockerkaksform.
6. Grädda kakan naturell i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.