Supersmarrig Pecannötpaj

Supersmarrig Pecannötpaj
 Detta är nog ibland det godaste jag fikat på. Har tänkt på att göra denna paj sedan vi var på Sand i Båstad och åt deras lunchbuffé för där på efterrättsbordet stod den i sin glans och väntade att bli slukad av Moi.. Detta är min första och absolut inte min sista det kan jag lova. Har fler och olika recept på detta underverk så håll utkik det kanske dyker upp fler varianter av denna godsak.
 
Pajskal
3 dl vetemjöl
125 g smör
1/2 tsk salt
1 tsk strösocker
3 msk vatten
 
Fyllning
125 g smör
2 msk vetemjöl
3 dl ljus sirap
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 ägg (lätt vispade)
1 tsk vaniljsocker
150-200 g pecannötter grovt hackade låt gärna några vara hela.
 
Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg och tryck ut i en pajform. Förgrädda pajskalet tio minuter i 200 grader. Sätt folie runt kanten så den inte kasar ner.
Koka upp smör, socker, sirap, vetemjöl, och salt och låt det sjuda i tre minuter under omrörning. Tag av från värmen och låt fyllningen svalna till rumstemperatur.
Blanda sedan i nötter, vaniljpulver och de lättvispade äggen. Häll fyllningen i pajskalet och grädda pajen 35-40 minuter i 175 graders. Låt stå kallt, gärna över natten, och servera med vispad grädde. Kan säga att den var lätt värd att vänta över natten på och den räcker till måååånga. Gör den ni ångrar er ICKE!