3 dl vetemjöl
125 g smör
1/2 tsk salt
1 tsk strösocker
3 msk vatten Fyllning
125 g smör
2 msk vetemjöl
3 dl ljus sirap
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 ägg (lätt vispade)
1 tsk vaniljsocker
150-200 g pecannötter grovt hackade låt gärna några vara hela. Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg och tryck ut i en pajform. Förgrädda pajskalet tio minuter i 200 grader. Sätt folie runt kanten så den inte kasar ner. Koka upp smör, socker, sirap, vetemjöl, och salt och låt det sjuda i tre minuter under omrörning. Tag av från värmen och låt fyllningen svalna till rumstemperatur.
Blanda sedan i nötter, vaniljpulver och de lättvispade äggen. Häll fyllningen i pajskalet och grädda pajen 35-40 minuter i 175 graders. Låt stå kallt, gärna över natten, och servera med vispad grädde. Kan säga att den var lätt värd att vänta över natten på och den räcker till måååånga. Gör den ni ångrar er ICKE!