Timjanstekt fläskkotlett med svamp och potatisstomp

Timjanstekt fläskkotlett med svamp och potatisstomp
Barnen tittar på bompa och mannen står i köket och städar upp det sista efter kvällsmaten. Jag får sitta vid datorn och skriva lite recept, som var alldeles för längesen.. Men, men tiden räcker inte alltid till.
Maten som jag gjorde ikväll blev fantastiskt god, tyckte jag i alla fall, barnen tyckte sisådär men dem smakade i alla fall och åt lite, så denna mamman e nöjd. Potatismoset blev en riktig höjdare, gjord på sötpotatis, en rotfrukt jag e dålig på att använda men det kommer att bli ändring på det. Tog inte särskilt lång tid att göra heller. När jag var på min veckohandling och kollade på sötpotatisen som låg och var rädd i påsen alldeles ensam, att den skulle mätta 4 munnar gjorde mig skeptisk, för här äter vi mkt mat. Men mätta blev vi 🙂 Salladen dressade jag lite med färskpressad citronsaft, olivolja, salt och nymalen svartpeppar. Blev väldigt gott till. Här kommer receptet
 
4 benfria fläskkotletter (Jag hade med ben)
3 msk repad färsk timjan
1 tsk + 1/2 tsk flingsalt
2 krm nymald svartpeppar
400 g sötpotatis
1 king solo-vitlök (Jag hade 2 vanliga vitlöksklyftor)
1 knippa bladpersilja (Jag hade fryst vanlig krus persilja)
5 dl färska kantareller eller annan svamp (jag läste fel och tog 500 g hmmm, därför som det blev så mkt svamp 🙂 )
1 msk + 1 msk + 1 msk olivolja
Tillbehör
Sallad
 
1. Gnid in köttet med timjan, 1 tsk salt samt peppar. Skala och skär söt­potatisen i bitar. Koka den mjuk. Går på ca 10 minuter.
2. Skala och skiva vitlöken mycket tunt. Hacka persiljan. Skär svampen i mindre bitar och fräs den i 1 msk olja. Strö på 1/2 tsk salt. Ställ åt sidan.
3. Fräs vitlöken på medelvärme 1 msk olja ca 5 min, tills den får fin färg. Blanda ner persiljan.
4. Häll av vattnet från potatisen och mosa den tillsammans med vitlök och persiljefräs.
5. Stek köttet i 1 msk olja ca 4 min på varje sida. Servera med svamp, sötpotatisstomp och sallad.
 
Ca 320 kcal per portion
14 g fett 30 g protein
14 g kolhydrater
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Receptet är hämtat från ALLT OM MAT (Den enda tidningen jag prenumererar på)