1 msk solrosolja el annan smakfri olja
1 lök skalad och finhackad
2 vitlöksklyftor skalade och pressade
1 tsk malen spiskummin
2 tsk malen koriander
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen gurkmeja
2 tsk maizena (eller potatismjöl el arrowrot)
3 dl tjock naturell yoghurt (jag hade turkisk yoghurt 10%)
1,5 dl kokosmjölk (jag tog en hel burk)
1 dl kycklingbuljong
en nypa salt
ev 2 msk färsk hackad koriander Gör så här:
Skär varje kycklingbröst i mindre bitar och lägg åt sidan. Värm olja i en stor kastrull och stek löken försiktigt tills den blir mjuk utan att ta färg. Tillsätt vitlök och kryddor och koka ytterligare en minut. Rör hela tiden. Blanda maizena med en stor klick yoghurt, rör sedan ner denna redning i resten av yoghurten. Blanda ner i den kryddade löken, en sked i taget. Sedan blandas kokosmjölk och buljong i lite i taget. Tillsätt kycklingen. Låt rätten sjuda mycket långsamt inte stormkoka och rör hela tiden tills vätskan har tjocknat. Täck med lock och låt sjuda tills kycklingen e klar ca 15-20 minuter. rör om då och då. Smaka av med lite salt och blanda eventuellt i färsk koriander. Servera med kokt ris, ärter eller en liten sallad av te x hackad gurka och tomat. Njut sedan denna fantastiska rätt!
