Krämig kyckling korma

Krämig kyckling korma
Mmm igår gjorde jag en super smarrig kycklinggryta. Jag har gjort Korma innan då köpte jag en färdig burk på ICA och blandade med kyckling. Helt klart godkänt men den som gjordes igår var väldigt mkt godare, då gör man den själv från grunden och särskilt mkt längre tid tog det inte.. Sonen käkade nog 3 portioner fick jag höra då jag själv jobbade i går kväll….
 
Jag och barnen var på Biblioteket förra veckan och då lånade jag en kokbok (sällan) som heter nyttig mat för glada barn kan verkligen rekommendera den för det fanns väldigt många goda recept. Bl a så kommer korma receptet från just denna boken.  Det är ju en favorit syssla att läsa kokböcker får sååå mycket inspiration till matlagningen här hemma, det är så lätt att fastna i det gamla… Prova nu denna rätten ni kommer inte att ångra er till vardags eller fest 🙂
 
4 port
4 kycklingfileer
1 msk solrosolja el annan smakfri olja
1 lök skalad och finhackad
2 vitlöksklyftor skalade och pressade
1 tsk malen spiskummin
2 tsk malen koriander
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen gurkmeja
2 tsk maizena (eller potatismjöl el arrowrot)
3 dl tjock naturell yoghurt (jag hade turkisk yoghurt 10%)
1,5 dl kokosmjölk (jag tog en hel burk)
1 dl kycklingbuljong
en nypa salt
ev 2 msk färsk hackad koriander
 
Gör så här:
Skär varje kycklingbröst i mindre bitar och lägg åt sidan. Värm olja i en stor kastrull och stek löken försiktigt tills den blir mjuk utan att ta färg. Tillsätt vitlök och kryddor och koka ytterligare en minut. Rör hela tiden.
Blanda maizena med en stor klick yoghurt, rör sedan ner denna redning i resten av yoghurten. Blanda ner i den kryddade löken, en sked i taget. Sedan blandas kokosmjölk och buljong i lite i taget. Tillsätt kycklingen.
 
Låt rätten sjuda mycket långsamt inte stormkoka och rör hela tiden tills vätskan har tjocknat. Täck med lock och låt sjuda tills kycklingen e klar ca 15-20 minuter. rör om då och då. Smaka av med lite salt och blanda eventuellt i färsk koriander. Servera med kokt ris, ärter eller en liten sallad av te x hackad gurka och tomat. Njut sedan denna fantastiska rätt!