Bröllopstårta med snöflingor

Bröllopstårta med snöflingor
Oj vad längesen jag var inne och skrev… Jag har varit här inne och hämtat recept men skrivandet hamnar lite i skymundan under december, januari. Det har verkligen varit aktivt som aldrig förr sedan början av december. Brukar inte vara så uppbokade, dock bara kuliga saker men väldigt många 🙂
 
Sedan har min lillebror gift sig, alldeles nybakad make, nu i helgen faktiskt. Då fick jag hedersuppdraget att göra bröllopstårtan. Känns alltid lugnt när man har lång tid kvar men när det börjar närma sig så får jag väl erkänna att jag alltid tänker varför i h…… ger jag mig in i det här fast att jag älskar att göra det, man vill ju liksom inte göra någon besviken.  Den blev faktiskt om man nu får säga det själv, den  godaste jag någonsin gjort. Smakkombinationen var riktigt bra. Chokladbotten med hallonmousse och passionsfruktsmousse. Cupcaksen som hade en chokladbotten fyllde jag med hallonmousse och hade en passionsfruksfrosting på toppen. Det blev väldigt smarrigt. 
 
Recept på cupcaksen hittar du här:
http://sötasmulor.se/?s=s%C3%B6ndags
 
Recept på tårtbotten hittar du här: och som ni ser så är det precis samma 🙂
http://sötasmulor.se/?s=br%C3%B6llopst%C3%A5rta
 
Hallonmousse räcker till ett lager på en tårta
225 g hallon
3 gelantinblad
2 dl vispgrädde
2 äggulor
1/2 dl socker
 
Mousse: Mixa och passera hallonen genom en sil, mät till 1 dl puré. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Vispa grädden hårt. Vispa ägggulor och socker pösigt. Rör i hallonpurén, spara ca 1 msk. Lyft upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull eller i mikrovågsugn med den sparade hallonpurén. Rör ner blandningen i smeten. Vänd i grädden.
 
Passionsfruktsfrosting räcker till 12 normala cupcakes
200 g Philadelphiaost
150 g vit choklad
4 st  passionsfrukter
 
Vispa upp philadelphiaosten så den blir lite luftig. Ha i smält vit choklad, låt den svalna lite innan du häller i den i osten. Gröp ur passionsfrukten och passera genom en sil. Vispa fruktsaften i choklad och philapelphia geggan. 
 

 

 

 

 

 

 

Me in action 🙂