Blåbärs macaron.

Blåbärs macaron.
När min man fyllde år så tänkte jag att prova göra fler Macarons och valde att göra en avlång variant med  hemgjord blåbärssylt och en smörkräm och stora härliga blåbär. Den blev fantastiskt god. Det blev lite gråa hår på vägen för egentligen skulle det vara en vaniljkräm i men när jag gjort färdigt vaniljkrämen så blev det mer en sås än kräm… Och alla som spritsat tidigare vet att det är liiiite problem att spritsa något som ser ut som en sås. Den gick inte att rädda hur jag än gjorde. Såsen åkte in i kylen och tänkte att den kan jag ha till en paj lite senare… Då gjorde jag en smörkräm istället och det blev väldigt gott.
Nu blev jag sugen bara av att skriva receptet får nog baka några i veckan, det roliga med macaroner är att du kan fylla dem med i princip vad som helst, är väldigt sugen på att prova en med salt kolakräm… hmm den får det nog bli håll utkik…
 
Receptet finns under fliken macarons, istället för rosa färgpasta så tar du lila istället. Spritsa ut ca 6 cm långa fingrar. Bred på blåbärssylt på ena sidan sedan spritsar du varannan smörkräm, blåbär..
 
Fyllningen:
300 g blåbär
1 msk socker
1 msk vatten
 
Häll hälften av blåbären till fyllningen i en liten kastrull, tillsätt sockret och vattnet och låt koka på medelvärme tills bären är mjuka och går sönder. Fortsätt att koka så att vätskan reduceras och blandningen får en syltliknande konsistens. Passera blandningen genom en finmaskig sil ner i en liten skål. Ställ åt sidan och låt svalna.
 
Så här lägger du i fyllningen
 
Färdiga!