Goda goda muffinsar… Kanske till helgfikat?

Goda goda muffinsar… Kanske till helgfikat?
Ibland flyger baksuget bara över en och då är det bara att kila ut i köket och sätta igång.. Igår var den en sådan dag. Först var det tänkt till fikat, men det blev efterrätt istället på kvällen för jag kom hem med en sjuk liten tjej från dagis som skulle pysslas om först. Det var nerbäddning i soffan och val av film, lite saft och div som skulle fixas innan jag kunde börja. När allt var i sin ordning då smet jag ut i köket och började bläddra i mina underbaraste böcker.. Rafsade lite i skåpen det e klart viktigt att inventera innan man börjar så man vet vad man har hemma i ingrediensväg. Hittade ett recept på muffinsar Rasberry coconut pie cupcakes.. Eller så säger vi hallonmuffins med smulpaj på toppen för det var det det var.
 
Dem blev så goda att dem kommer att hamna i min speciella receptsamling för recept som definitivt kommer att göra igen och igen och igen.. ja ni förstår.
Muffinsen kan varieras i innehåll efter säsong. Annars kan du ju alltid besöka frysen i din närmsta ICA butik där har du mkt att välja på att fylla dess härligheter med. Det står grädde som topping men jag hade ingen hemma så jag tog creme fraiche som blir hård när man vispar den tillräckligt länge och blir härligt gott. Här kommer receptet enjoy.
 
12 muffins
2 ekologiska ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
75 g smör
1/2 dl vispgrädde
2 3/4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
skal och saft av 2 limfrukter ( går lika bra med citron men ta då bara en)
5 dl frysta hallon
2 msk vetemjöl
 
coconut crumble
75 g kallt smör
1/2 dl råsocker
1 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl havregryn
3/4 dl kokosflingor
skal och saft av 1-2 limefrukter (samma här det går precis lika bra med citron)
 
1. Sätt ugnen på 175 g.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3 . Smält smöret och häll i vispgrädden och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Blanda i rivet skal coh saft av lime.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
7. Blanda hallonen med 2 msk vetemjöl.
8. Varva smeten med hallon i formarna, fyll formarna till 2/2 med smet. (Jag tog ungefär
1 1/2 msk smet i botten sedan massor med hallon sedan 1 1/2  msk smet på toppen.)
9. Coconut crumble: Nyp ihop tärnat kallt smör med råsocker, vetemjöl, havregryn, kokosflingor och rivet
limeskal.
10. Toppa kakorna med bitar av coconut crumble.
11 . Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 35 minuter. Låt svalna.
12 Vispa grädden fluffig och spritsa den på kakorna.