Mini kladdkakemuffins med chokladfrosting

Mini kladdkakemuffins med chokladfrosting
Jag gjorde ”lite” fika till mina härliga kollegor på arbetet när vi hade stor möte igår. Kände att allas smaklökar skulle få sig en härlig resa. Alla gillar vi olika eller som jag som gillar ALLT bara det e sött.. Det blev bl a dessa ljuvliga kladdkakemuffinsar med en chokladfrosting fast jag skulle vilja säga att den landade på en chokladmousse istället för, OJ vad god den blev. Jag kommer att göra den och ha som efterrätt någon gång så god den blev. Dem e lätta att göra och du kan göra själva muffinsen några dagar innan och frysa in, paketera in dem väl bara så dem inte tar smak av frys inte gott! Sedan tar du fram dem strax innan serveringstillfället och spritsar eller kletar på frostingen. Gör dessa för dem så GOA. Måste bara tipsa om muffinsplåt, det håller smeten på plats, även till de små.

Kladdkakemuffins ca 15 normalstora och ca 34 små

100 g smör
2 ägg
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl socker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100 g choklad mörk eller ljus.

Sätt ugnen på 200 grader. Ställ pappersformarna i muffinsplåten eller på bakplåt. Smält matfettet men inte helt så det rinner. Smält choklad i vattenbad eller i micron, smälter alltid i micron håll koll bara så du inte bränner chokladen. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt de övriga ingredienserna Blanda i matfettet och chokladen. Fördela smeten i formarna fyll till 2/3. Grädda mitt i ugnen ca 7-10 minuter. Ugnar är olika så ni får hålla lite koll, de ska vara lite kladdiga men inte rinniga. Och de kommer att sjunka ihop lite det är där den underbara moussen ska ligga och mysa till sig. Låt muffinsarna svalna helt. Har ni bråttom ställ dem i frysen, man vill ju hinna mkt under en dag har inte tid att vänta på att kakor ska svalna 🙂

Frostingen
100 g Philadelphila
1 dl florsocker
3 dl grädde
2-3 msk kakao
75-100 g ljus choklad

Vispa ost och florsocker smetigt. Häll på grädde och kakao vispa tills du kan spritsa eller bre den över kakan. Rör sist i smält choklad som fått svalna lite. Spritsa eller bred på över muffinsen pynta med blommor strössel eller annat fint.