Kladdkakemuffins ca 15 normalstora och ca 34 små
100 g smör
2 ägg
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl socker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100 g choklad mörk eller ljus.
Sätt ugnen på 200 grader. Ställ pappersformarna i muffinsplåten eller på bakplåt. Smält matfettet men inte helt så det rinner. Smält choklad i vattenbad eller i micron, smälter alltid i micron håll koll bara så du inte bränner chokladen. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt de övriga ingredienserna Blanda i matfettet och chokladen. Fördela smeten i formarna fyll till 2/3. Grädda mitt i ugnen ca 7-10 minuter. Ugnar är olika så ni får hålla lite koll, de ska vara lite kladdiga men inte rinniga. Och de kommer att sjunka ihop lite det är där den underbara moussen ska ligga och mysa till sig. Låt muffinsarna svalna helt. Har ni bråttom ställ dem i frysen, man vill ju hinna mkt under en dag har inte tid att vänta på att kakor ska svalna 🙂
Frostingen
100 g Philadelphila
1 dl florsocker
3 dl grädde
2-3 msk kakao
75-100 g ljus choklad
Vispa ost och florsocker smetigt. Häll på grädde och kakao vispa tills du kan spritsa eller bre den över kakan. Rör sist i smält choklad som fått svalna lite. Spritsa eller bred på över muffinsen pynta med blommor strössel eller annat fint.