Då fortsätter vi över på lördagen då blev det hamburgare på kvällen. Goda blev dem, jag vill verkligen rekommendera att köpa rök på flaska. Vi blandade i lite flytande rök som är gjord på helt naturlig väg. Det är uppsamlad kondens i en rök…. Hamburgarna blev i alla fall riktigt smarriga. Det är gott med köpe hamburgare ibland men så lång tid tar det inte att göra egna faktiskt. Helgmys eller bara vardagsmat välj själv.
Ingredienser
ca 500 g finmald nötfärs
1 tsk liquid smoke
1 äggula
salt
nymalen svartpeppar
Tillbehör till burgaren
hamburgarbröd med sesamfrön
Huvudsallad
Tomater
Ost gärna amerikansk cheddar (plastig med ack så god i hamburgare)
Majonäs
Ketchup
Blanda alla ingredienser till färsen forma till hamburgare. Gör den storleken du vill ha alla äter olika mkt…Stek dem i olja eller smör ett par minuter per sida, måste ju inte bli helt genom stekt eftersom det är nötkött.
Värm på bröden lite, bred på majonäs, ketchup, sallad, hamburgare, ost och tomat. Ta en tugga och njut.
Vi hade klyftpotatis till, skär potatis i båtar ugnen ska stå på full temp och grill på med lite salt. Tar ca 20-30 minuter.
okt9